Регион

Коледен празник за бежанците в Харманли

Коледа в лагераДядо Коледа дойде при бежанците в лагера в Харманли. 440 деца там получиха днес подаръци, събрани от доброволци от региона, а събитието се превърна в истински празник и за малки, и за големи.

Така стотици бежанци почувстваха духа на предстоящите празници. Въпреки че са мюсюлмани, те се зарадваха на дядо Коледа, който дори се включи в мъжкото кюрдско хоро.

Децата не знаят нищо за Дядо Коледа и за тези традиции, така че е много хубаво за тях да видят нещо весело и да забравят за войната, сподели сирийката Роза, която доведе 3-годишната си дъщеря на празника.

Коледа в лагераТържеството беше организирано от доброволци от Харманли, Хасково и Стара Загора. Събрахме най-различни неща, има подаръци от детски градини, ясли, детски заведения, от доброволци, които имат собствен бизнес, от протестантски църкви от Стара Загора, от неправителствени организации, разказа Диана Димова.

В ролята на дядо Коледа влезе американецът Кийт Браун, който живее в Стара Загора от 18 години. Той сподели, че е искал бежанците да запазят хубави спомени от България.

В 440-те пакета имаше играчки, книги и дрехи, които бяха раздадени на децата по списък, изготвен от самите бежанци.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button