Хасково

Хасковлии превзеха магазини и пазари за Бъдни вечер

Пазар

Калина Крумова (вдясно)

В последните часове преди Бъдни вечер хасковлии масово попълват липсите в празничните покупки. Освен магазините и хипермаркетите, едно от най-посещаваните места традиционно е зеленчуковият пазар.

И тази година хасковлии ще спазят традициите на празничната трапеза. 9 постни ястия ще сложи на масата си на Бъдни вечер Калина Крумова, която работи като юрисконсулт в София, но се е върнала в родния град за празника.

Следобяд младата дама направи последните покупки от зеленчуковия пазар. По предварително изготвен списък тя напълни няколко торбички с банани, мандарини, фасул, марули, краставици, домати и баклава.

„От пазара купих продукти за 30 – 35 лв. Основното ни ястие довечера ще бъде постни сарми, приготвени от майка ми, задължително ще имаме питка, маслини, царевица, лютеница с праз и 2-3 вида салати“, разказа пред Haskovo.info 27-годишната хасковлийка. Тя допълни, че в семейството й задължително се спазва традицията ястията да бъдат нечетно число.

„По мои сметки приготвянето на празничната ни трапеза ще излезе около 60-70 лв. без алкохола и безалкохолните, защото на масата задължително ще имаме червено вино и домашна ракия“, допълни Калина.

Бъдни вече е един от най-светлите християнски празници, на който семейството се събира в очакване на раждането на Божия син – Исус Христос. На Бъдни вечер завършват и 40-дневните коледни пости.

Весели празници!

Пазар  Пазар 
 Пазар  Пазар

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button