Хасково

Честито Рождество Христово!

КоледаЧестита Коледа! Днес християнският свят отбелязва един от най-светлите църковни празници – Рождество Христово, на който се чества рождението на Божия син Исус Христос.

Празничната Света Литургия в храмовете в Хасково и цървквата „Свети Димитър“ в Димитровград започна малко след 8 часа. Десетки миряни изпълниха църквите в ранния час, като повече богомолци се очакват по обяд.

В народния календар Рождество Христово започва в полунощ с обичая коледуване. Към Коледните празници се числи и Стефанов ден – 27 декември. Празникът е посветен на първомъченика на християнската църква архидякон Стефан.

Счита се, че след полунощ на Бъдни вечер започват така наречените погански дни, защото от 25 декември до 6 януари границата между небето и земята изчезва. Разделението между двата свята временно се заличава.

Коледа   Коледа
 Коледа  Коледа

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button