Хасково

Масов протест на тютюнопроизводители в понеделник

Протест, илюстрацияПроизводители на ориенталски тютюн от Южна България излизат на протест в понеделник в Харманли. Те се заканват да блокират ключови пътни артерии в знак на недоволство срещу забавянето на изкупната кампания.

Стопаните смятат, че фирмите изкупвачи на продукцията им целят да намалят средната цена на ориенталския тютюн.

По данни на националната асоциация на тютюнопроизводителите все още в страната няма продаден и един килограм ориенталски тютюн. Стоката залежава по складовете на стопаните и с всеки изминал ден губи качеството си.

В масовия протест в Харманли ще се включат тютюнопроизводители от Хасково, Смолян, Пазарджик, Пловдив, Първомай, Казанлък, Ямбол, Бургас.

Жители на цели села, които изкарват прехраната си единствено и само с тютюн също се заканват да се включат в масовия протест в Харманли, на който е поканен и министърът на земеделието.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button