Хасково

Немска баронеса донесе помощи в Хасково за 14-ти път

БаронесаБаронеса от Германия с български произход донесе за 14 път тонове помощи за социални домове, манастири и хора в неравностойно положение у нас. Тя идва всяка година по два пъти, за да зарадва деца и стари хора в домовете и много бедни българи с дарения.

Баронеса Рени фон Бехтолсхайм е родена в Хасково. Преди 33 години любовта й към немски барон е отвежда далеч от родината, а преди 7 години любовта към хората тук я кара да започне да се връща на всеки 6 месеца, за да помага.

БаронесаМечтата ми беше да помагам и след като виждам какво е положението в България, не мога да не го правя, сподели пред Haskovo.info баронесата, която този уикенд пристигна отново тук, за да донесе помощи за социалните домове.

Четири камиона с общо 80 тона храни, памперси и медицински консумативи пристигнаха в България този път. Помощите се събират от немски фирми и обикновени хора, а за организацията се разчита на Малтийския орден. Тази година Рени фон Бехтолсхайм е донесла и хиляди пакети с продукти от първа необходимост, а раздаването им започна в дома за стари хора в родното й Хасково.

За самотните възрастни хора тук всеки жест е особено важен и го сравняват с вниманието, което много рядко получават от децата си.

ВидеоОще за благотворителната инициатива вижте във видео репортажа

 Баронеса  Баронеса

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button