Хасково

Раздават безплатните винетки за инвалиди след 15 януари

Социални

Йозджан Мехмед

Раздаването на безплатните винетки за инвалиди ще започне след 15 януари, съобщи за Haskovo.info директорът на „Социално подпомагане“-Хасково Йозджан Мехмед.

Той допълни, че сега от службата бързат с документалното приключване на декември месец. Очакванията на Мехмед са работата да приключи до 8 януари и след 15-и да започне раздаването на винетките.

От Социалното обясниха, че до сега постъпилите молби за винетки в община Хасково са 1041. Те могат да се подават целогодишно, но винетката важи само за календарната година. Право на безплатен стикер имат всички, с ТЕЛК над 50 % инвалидност и имат автомобили до 2000 кубика.

Социалните посочиха, че в Старческия дом на Кенана има 9 свободни места, за които чакат 11 души. Причината да не се настаняват хора там е, че свободните места са за ходещи пенсионери, а 10 от чакащите са лежащи. Във филиала за хора със зрителни увреждания има едно свободно място за което чакат 20 души.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button