Хасково

Гергана – най-четящото дете в Хасково

Читател

Гергана Евтимова

Третокласничката в ОУ „Паисий Хилендарски“ Гергана Евтимова е най-четящото дете в Хасково през 2013 г. За изминалата година тя е прочела 272 книги от детския отдел на Регионална библиотека „Христо Смирненски“.

ЧитателГергана сподели за Haskovo.info, че любимите й книжки са „Рамона завинаги“ и „Хенри Хъгинс“ от Бевърли Клиъри. „Записана съм в библиотеката от 2 клас, а от училищната взимам по-рядко. На 2 г. и половина ми подариха буквар, на 3 г. вече сричах, а на 4 г. можех да чета гладко. Още не съм сигурна каква искам да стана като порасна, но може би библиотекар или моден дизайнер“, разказа третокласничката, която посещава и група „Орфейче“ в Младежки център.

Евтимова е дъщеря на хасковския свещеник отец Димитър и съпругата му Диана. Тя има брат Михаил на 4 г. и половина и сестра Теодора на 2 г. За 2014-а на библиотека вече е записан и Михаил, а Гери вече е заела първите си 8 книги за новата година.

На второ място в класацията при най-четящите деца е Анастасия Андонова в 4 клас на ОУ „Климент Охридски“ със 152 книги, а трета е Гергана Николова от 4 клас на ОУ „Христо Смирненски“ със 143 книги.

ЧитателНоворегистрираните читатели за 2013-а са 1131, а заетите книги са над 15 200. Най-четените заглавия през годината са: „Пипи Дългото Чорапче“, „Писма на един дакел“ и „Приключенията на Том Сойер“.

Най-много книги при възрастните читатели през изминалата година е прочела Лина Райкова с 495 заглавия, следвана от Елена Станева – 403 и Петя Петрова – 298. Първият мъж в класацията се появява на девето място – Веселин Цанев (195).
Най-четените тук са ученическите заглавия: „Хамлет“, „Тартюф“, „Робинзон Крузо“, извън които водят – „Физика на тъгата“, „Черно мляко“ и „Бялата масайка“.

В заемната за възрастни читателите са 1800, а заетите книги – 55 000, при 20 000 посещения.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button