Хасково

Владиката наруши традицията и не дойде на Ивановден в Хасково

ИвановденДесетки именници празнуват днес в Хасково. За тях 7 януари е двоен празник, тъй като се навършват 136 години от освобождението на града.

В най-големия православен храм в Хасково „Св. Богородица“, Ивановден започна с божествената света литургия. По традиция от десетилетия наред тя се отслужва от пловдивския митрополит. Тази година обаче традицията бе нарушена. Дядо Николай не дойде да поздрави хасковлии, а каква е причината никой не обясни.

Вместно владиката в Хасково пристигна Епископ Йоан Главиницки, който пожела на хасковлии да се стремят да живеят по християнски.

Въпреки първоначалното си разочарование, миряните се помолиха за здраве и благоденствие, както за себе си и за своите семейства, така и за Дядо Николай. Сред тях бе и 85-годишната баба Иванка, която от 40 години работи в църквата и там посреща именния си ден преди с дядо Арсений, а до миналата година с дядо Николай.

3375 са именниците в град Хасково, които се казват: Йоан, Йоанa, Иван, Иванka, Иванина, Ванина, Ваня, Ваньо, Калоян, Йовко, Йовка, Ивайло, Ивайла, Иво, Ивона, Жан, Жанa, Яна, съобщиха за Haskovo.info от общината. Само Ивановците са 802. В цялата община Димитровград имен ден днес празнуват 3059 души.


ВидеоВижте още за празника във видео репортажа

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button