Хасково

„Топъл обяд“ събра 825 лева за ученици в неравностойно положение

Топъл обяд, архив825,23 лева е равносметката от Коледната фондонабирателната кампания „Топъл обяд“ на Българския червен кръст в областта. Парите са събрани в касичките на червенокръстците, поставени в два магазина в Хасково и Димитровград.

С тези средства и с помощта на допълнително финансиране от БЧК – София, 60 деца от ОУ „Пенчо Славейков“ в Димитровград ще получават топъл обяд всеки учебен ден до края на април. В менюто им е  включена супа, основно ястие и десерт, съобщи за Haskovo.info директорът на секретариата на ОС на БЧК Минка Мечеринкова.

„Подпомагаме деца от семейства с нисък социален статус. Учениците ги определяме съвместно с педагогическото ръководство на ОУ „Пенчо Славейков“. Децата получават купони, с които се хранят в социалната трапезария“, уточни Мечеринкова.

БЧК – Хасково организира подобна кампания за трета поредна година. По данни на червенокръстците много често топлият обяд в трапезариите се оказва единственият повод нуждаещите се български деца да посещават учебните занятия.  Осигуряването на храна на някои особено нуждаещи се ученици чрез включването им в проекта „Топъл обяд” е единствената възможност те да посещават редовно учебните занятия. Статистиката сочи, че всяка година от училище отпадат около 10 000 деца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button