Регион

Дариха новогодишните бебета в Димитровград със сребърни монети

Новородени

Деница Атанасова и Инна

Кметът на Димитровград Иво Димов дари днес първите две бебета за годината в общината.

Градоначалникът посети АГО при МБАЛ „Света Екатерина“, където са Деница Атанасова и Стефка Миткова с техните рожби. Димов ги поздави и им подари сребърни комплекти за бебета с монети, плюшени играчки и цветя.

Това е първото дете за Атанасова, която работи като възпитател в димитровградското ОУ „Пенчо Славейков“. Момиченцето се казва Инна и се появи на бял свят на 5 януари с размери 3.100 кг. и 50 см.

Новородени

Стефка Миткова и Людмила

Людмила е кръстила петото си дете Стефка Миткова, която няма постоянна работа. Рожбата й също се роди на 5 януари – 3.300 кг. и 50 см.

Общо 5 са новородените в димитровградското АГО от началото на годината, като всички са момичета. Родените през 2013-а са 239 – 128 момчета и 111 момичета, като има една двойка близнаци, съобщиха от отделението. Медиците в Родилно бяха дарени от кмета за днешния Бабинден с торта.

Иво Димов заяви, че кметството полага грижи за увеличаване на раждаемостта в общината. Част от тях са и създаденият фонд ин винтро за подпомагането на семейства с репродуктивни проблеми. Бюджетът на фонда за 2014 г. е увеличен с 10 000 лв. в сравнение с лани и сега той ще разполага с 25 000 лв.

Новородените през 2013 г. в общината са 435, а починалите са над 800, съобщи Иво Димов.

Новородени   Новородени

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button