Хасково

Язовирът в Крепост наводнявал магистралата, довършват я до края на годината

АМ Марица, архивЦялата автомагистрала „Марица“ ще бъде готова и пусната в експлоатация до края на тази година. Това съобщи на пресконференция днес председателят на Управителния съвет на „Пътна инфраструктура“ инж. Стефан Чайков.

Изпълнителят на лот 1 Оризово – Димитровград от АМ „Марица“ в момента подготвя актуализирана технологично-строителна програма, за да компенсира забавянето, уточни Чайков.

От строителя на лот 2 Димитровград – Харманли е постъпило писмо с искане за удължаване на срока за изпълнение, тъй като по договор той изтича през февруари 2014 г. На обекта имало неотразени в инвестиционния проект инженерни мрежи – два високоволтови електропровода, два газопровода и кабели, собственост на различни оператори и това възпрепятствало строителните работи в срок.

Трудности има и с водите от язовира при с. Крепост, който поради проблеми в изпускателното съоръжение, оводнява земното тяло на магистралата. Наложи се да се предприемат допълнителни мерки за отвеждането на водата извън трасето“, допълни инж. Стефан Чайков.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button