Хасково

Фирмите започнаха да изкупуват тютюн, стопаните недоволни

Протест на тютюнопроизводителиВсички фирми в страната, които изкупуват ориенталски тютюн са стартирали кампанията. Последното дружество е започнало да купува ориенталски тютюн днес, съобщиха за Haskovo.info производители от региона.

Средната цена, която фирмите предлагат на стопаните е средно 5 – 5,20 лева за килограм суровина, което е далеч от исканите 7 лева от тютюнопроизводителите.

Много хора отиват до пунктовете и се отказват, но има и такива, което продават тютюна. Причината е, че ножът е опрял до кокал и големите дългове и гладът ги принуждават да клекнат пред ниските цени“, коментираха тютюнопроизводителите.

Те подготвят нови протести. До дни се очаква да започне организацията на национален двайсетхиляден протест, но не в София, уточниха стопаните. Те обсъждат и варианти за протести пред пунктовете за изкупуване на тютюн в страната.

„Ние сме свикнали на студ. Редно е ние като не можем да работим и те да  не работят, да видим докога ще издържат„, заканват се стопаните.  Не са решени да отстояват докрай искането си за достойна цена за техния труд, а не изкупна кампания на всяка цена.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button