Хасково

Земеделците чакат крайния срок за ваучерите за горива

КампанияМалцина земеделски производители са подали декларации за отпускането на ваучери за горива от началото на годината, съобщи за Haskovo.info директорът на областна дирекция „Земеделие“ Танер Емин.

Единици са тези, които за подали документи в общинските земедески служби до сега. Крайният срок е 3 февруари. Призоваваме стопаните да не чакат последния момент и да се явят по-рано. По традиция в края на кампанията идват много хора и се образуват опашки“, каза още Емин.

Haskovo.info припомня, че Министерството на земеделието и храните стартира кампания за предоставяне на държавна помощ „Намалена акцизна ставка върху газьола, използван при първично селскостопанско производство чрез предоставяне на ваучери за гориво“. Помощта е в размер на 84 млн. лв. и се предоставя под формата на намалена акцизна ставка чрез система от ваучери за компенсиране на част от разходите на земеделските производители за газьол, използван в първичното производство на земеделска продукция.

Кампания

Танер Емин

От нея могат да се възползват всички регистрирани земеделски производители, обработващи площи със земеделски култури и отглеждащи животни, от които се получава първична селскостопанска продукция.

Отпускането на помощта става на два етапа, а първоначалните декларации се приемат от 2 януари до 3 февруари 2014 г. в общинските земеделски служби срещу лична карта и талон за регистрация като земеделски производители. В тях фермерите заявяват прогнозни данни за годишното потребление на гориво за обработваемите площи по видове култури, брой животни и т.н.

С ваучерите за гориво земеделските стопани могат да закупят от бензиностанциите газьол.

Необходимите документи за кандидатстване могат да бъдат намерени на интернет страницата на МЗХ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button