Регион

За заблуда на потребителите, търговец плаща солена глоба

ДоматиГлоба от 1000 до 2000 лева ще отнесе търговец от Димитровград, съобщиха за Haskovo.info от Областната дирекция по безопасност на храните.

В първите дни на новата година той е хванат да продава домати и краставици на Зеленчуковия пазар в бригадирския град, за които твърдял, че са родно производство. За това говорела поставената табела върху стоката – „Български домати и краставици“. От документите за произхода на зеленчуците обаче станало ясно, че доматите и краставиците са вносни. За заблуждаващия надпис, на търговеца бил съставен акт.

През изминалата седмица са проверени 66 търговски обекта. От началото на декември, когато Агенцията по храните стартира масови проверки заради празниците, инспекторите от местната структура на БАБХ са инспектирали общо 267 обекта за търговия на дребно с храни, предприятия за производство, заведения за обществено хранене, складове за търговия на едро и хипермаркети. Съставили са общо 5 акта и са връчили 2 предписания.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button