Хасково

Пиян пушач заплашва със саморазправа здравни инспектори

Цигари, илюстрацияИнспекторите от Регионалната здравна инспекция „порязаха“ 10 нарушители на забраната за тютюнопушене в закрити помещения по празниците, съобщи за Haskovo.info началникът на отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето“ д-р Иван Александров. 7 от тях са глобени при две съвместни акции с полицията.

При първата в Харманли са били посетени 11 заведения. Инспекторите са съставили 2 акта на граждани.

Втората акция е била проведена в Хасково. Под зоркото около на „тютюневата полиция“ са попаднали 17 заведения, а хванатите нарушители са 5.

Преди дни инспекторите са санкционирали още трима пушачи на закрито. Всички неспазващи забраната за тютюнопушене в затворени помещения ще бъдат глобени между 300 и 500 лава.

Част от димящите в закрити помещения подписвали актовете си без възражение. Други обаче посрещали инспекторите с репликата „Няма да подпиша! Не го ли отмениха този закон?“, коментира д-р Александров. Не са редки и случаите, в които проверяващите са били заплашвани със саморазправа.

Последният случай е от преди дни, когато в заведение в община Димитровград, инспекторите хванали недобросъвестен гражданин да пуши на закрито. Мъжът бил видимо пиян и започнал да отправя заплахи към служителите на Регионалната здравна инспекция, които извикали полиция.

Въпреки нелепите инциденти, проверките на здравните инспектори по заведенията в областта продължават. Статистиката сочи, че засиленият контрол не притеснява пушачите, които в сравнение с миналата година не санамелели.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
11.01.2014 16:35 16:35

proverki i aktove do dupka-prodalgavaite!!!!!!!!!!!!!!!!!

Back to top button