Хасково

Нов търг за продажба на цигарената фабрика в Хасково

снимка: GoogleMapsЧастен съдебен изпълнител продава цигарената фабрика в Хасково. Имотът е с площ 64318 кв. м. и 23 сгради, а обявената цена е 9,22 млн лв.

Това е трета публична продан на „Хасково – Табак“ АД, част от „Булгартабак Холдинг“. Дружеството бе обявено в ликвидация през 2006 г. То бе предложено за продажба за първи път през май миналата година на цена 12,3 млн лв., но не намери нов собственик.

Първоначалният краен срок за ликвидация на цигарената фабрика бе началото на 2008 г. Той е удължаван няколко пъти с решения на общото събрание на дружеството. На 31 януари е насрочено поредно извънредно заседание, на което акционерите ще обсъдят ново удължаване на срока за ликвидацията – с година и половина.

На дружеството е отнет лицензът за преработка на тютюн и основната дейност се свежда основно до отдаване на производствени помещения под наем. Според отчета за първите 9 месеца на 2013 г компанията е на загуба в размер на 1,16 млн. лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
мими
мими
09.01.2014 17:49 17:49

Ако не беше Минкова ,цигарена фабрика все 0ще щеше да функционира.Тази хубавица; е докара до това сьстояние.

Back to top button