Хасково

Майка жали таксите за забавачка в съда

Жалба

Ростислава Жекова

Хасковлийката Ростислава Жекова, внесе днес в административния съд жалба срещу решението на общинския съвет в Хасково с което се промениха таксите за детските градини в общината.

Майката на две деца, които посещават детска градина, обясни за Haskovo.info, че взетото на 6 декември 2013 г. решение противоречи на редица нормативни актове. На кратко тя заяви, че не са спазени разпоредбите на Закона за нормативните актове, Закона за народната просвета и Закона за местните данъци и такси.

Жекова, която е адвокат, посочи 5 решения на съдилища в България, които са уважили подобни жалби. По нейните думи най-слабото място на докладната е неспазването на нормативните актове при нейното изготвяне.

„Докладната е като швейцарско сирене. В нея липсват ясни причини и мотиви за исканото увеличаване на таксата, какви цели се преследват с това и очакваните резултати. Няма и нужното съответствие с правото на Европейския съюз“, сподели Жекова.

Haskovo.info припомня, че хасковският общински съвет остави таксата за забавачка на 50 лв., но увеличи твърдата й част от 10 на 30 лв., а променливата, която зависи от посещенията, стана 20 лв. Тази пък в селата бе вдигната от 30 на 45 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Rlf
Rlf
09.01.2014 14:08 14:08

dOSTOINA ZA BYDECHT KMET !

Анонимен
Анонимен
09.01.2014 14:51 14:51

Шегуваш ли се?

Back to top button