Хасково

Тютюнопроизводители дават тютюна на ниски цени от безизходица

ТютюнВъпреки че изкупната кампания за ориенталските сортове тютюн започна, производителите готвят нови протести. Причината е, че изкупните цени са по-ниски от очакваното.

От рано сутринта днес половината население на хасковското село Мандра се беше струпало на площада в очакване на изкупуването на тютюна. Пръв стоката си подрежда Митко Каменов. Той сподели, че не иска много, но цена под миналогодишната не може да му покрие разходите.

Много бързо става ясно, че фирмите не са склонни да дадат повече от 5-6 лева за килограм, което никак не радва тютюнопроизводителите.

От фирмата, изкупуваща тютюна обясниха, че цената зависи от качеството, но не пожелаха да ни кажат как се оценява то. В съседното село Войводово изкупуването вече е започнало. Въпреки че не са доволни от изкупната цена, масово хората предават тютюна си, защото не могат повече без пари.

Заради ниските цени големите тютюнопроизводители отново излизат на протест. Утре те се събират в Гоцеделчевско, а в неделя националната им асоциация ще решава къде ще се проведе национален протест. Настояват и държавата да се намеси като регулатор в процеса.

Тютюн Тютюн
Тютюн Тютюн

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
09.01.2014 14:56 14:56

Какво се оплаквате, анли вие гласувахте за ДПС.Ха да Ви е честито „оправянето“ без вазелинче.Другия път пак гласувайте за тях.Овцате си е овца и това е.

Анонимен
Анонимен
09.01.2014 16:58 16:58

Не съм пушач и ми дреме на чепа…

ррр
ррр
09.01.2014 16:58 16:58

Да не обръщаме толкова внимание на спеколата с тютюнът а на лошото жито тази година!!!От далаверите с тютюн ще забогатее както винаги ДПС а от житото ще страдаме всички ние!!!

Back to top button