Хасково

Две фирми в спор за облагородяването на хасковския център

ОфертиДве фирми участват в обществената поръчка за облагородяването на центъра на Хасково.

Днес в общината бяха отворени офертите на „Водно строителство“ – Хасково и обединение „Хеброс-Хасково“. В последното влизат фирмите: „Аквамонт“ от Пазарджик и СМБЕ АД от Калояново. На закрито заседание комисията ще провери редовоността на документите им и ще насрочи следващо открито заседание, на което ще се отворят ценовите им оферти.

Обществената поръчка е с предмет „Реконструкция и благоустрояване на публични пространства за осигуряване на зелена и достъпна градска среда в Хасково“. Тя е във връзка със спечелен от общината проект на стойност 4 890 876 лв. по оперативна програма „Регионално развитие“.

ОфертиПо проект се предвижда изграждането на пирамидални зелени градини в центъра. С водопади от цветя ще бъдат разкрасени зелените площи пред НТС, около читалище „Заря“ и паметника на Капитан Петко войвода. Предвижда се и засаждането на широколистни и иглолистни видове, които не са срещани досега в Хасково.

Паралелно ще започне цялостна реконструкция на центъра, която ще обхване площадите „Свобода“ и „Общински“, като цялата площ е 30 декара. Изцяло ще бъде подменена павираната настилка.

Мащабната реконструкция трябва да приключи до началото на 2015-а.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
10.01.2014 15:25 15:25

Ха сега познайте от три пъти кой ще спечели.Онази дебелата свиня Анушка дето не се наяде заедо с крадливия узунджовски циганин.Ей загубен град сме си и това е.ДОЛУ КМЕТА ЦИГАНИН
И ДЕБЕЛОТО ПРАСЕ АНУШКА……

Back to top button