Регион

Село Браница в паника след побой над англичанин

Пребит англичанин в Браница100-те жители на харманлийското село Браница вече няколко дни живеят в паника и страх. След като във вторник вечерта беше пребит и ограбен 76-годишният англичанин Дейвид Чадуик бабите в селото не смеят да излязат навън след залез слънце.

Англичанинът живее в Браница от 5 години. Във вторник срещу сряда през нощта някой почукал на прозореца му. Той отворил и бил нападнат от мъж с пушка, който го пребил и опитал да го задуши с възглавница. Сега Дейвид е в болницата в Харманли с комоцио и натъртвания.

Чужденецът е бил нападнат от местни роми. Нападателят и съпругата му са задържани. Мъжът е на пробация за шофиране без книжка, разказа кметът на селото Иван Сенков. Местните пък обясниха, че той често е взимал пари от чужденеца под предлог, че ще ремонтира колата му.

След побоя хората в село Браница са настръхнали и се притесняват за живота си. Бабите си разказват ужасяващи случки и споделят, че са вдигнали кръвно. Не знаят как могат да се опазят. Кметът също не вижда изход, защото населението е малко и не може само да се пази, а полиция идва рядко.

ВидеоОще вижте във видео репортажа

 Пребит англичанин в Браница  Пребит англичанин в Браница

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button