Хасково

Инвестиции за 1.5 млн. евро возят хасковлии до ЕС

Инвестиции

Себахтин Исмаил

1.5 млн. евро инвестиции ще направят от хасковската фирма за автобусни превози „Арда тур“ през 2014 г., съобщи за Haskovo.info собственикът й Себахтин Исмаил.

Парите ще се вложат в нови автобуси и персонал. От хсковската фирма, която е най-голямата в региона и е в топ 5 на страната, се похвалиха с два нови автобуса. Те пристигнаха късно снощи от Германия. Единият е от луксозния клас „Неоплан Старлайнер“, от който в България има само два автобуса, собственост на „Арда тур“. Втората придобивка е от марката „Сафари“. Сега от фирмата са в преговори за нов „Неоплан“.

Луксозните автобуси ще возят по новооткритата линия за Германия. Рейсовете вече пътуват от Кърджали през Хасково, Пловдив и София за Мюнхен, Нюрнберг, Франкфурт и Дюселдорф.

От 30 януари пък „Арда тур“ пускат линията си за Виена, Линц и Залцбург, а от 1 април автобусите им вече ще пътуват до Братислава, Будапеща, Бърно и Прага. През 2014 г. предстои и инвазия към Холандия. Сега от „Арда тур“ имат линии до Атина и Солун.

Най-гоемият проблем, с който се сблъсква Себахтин Исмаил са нелегалните превозвачи в Кърджали. Само тази сутрин на тамошната автогара е имало 34 маршрутки за Германия, които возели пътници за по 100 евро при ужасни условия. В същото време цената на автобусния билет е 70 евро.

Инвестиции  Инвестиции 
 Инвестиции  Инвестиции

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
nqkoy
nqkoy
11.01.2014 14:14 14:14

Za sporta v haskovo nqma pari a za avtobusi ima eto tova stava kato gi izbirame

хммм
хммм
11.01.2014 14:56 14:56

Това за нелегалните маршрутки ме учуди. Как те возят за 100 като нормалният билет е 70? Има нещо тотално сбъркано тук… или някой послъгва леко 🙂

А за ужасните условия… отдавна не съм ползвал автобусен транспорт, но преди избягвах ардата точно заради условията – купуваш си билетче и пътуваш правостоящ. Не, мерси…

Kostadin
Kostadin
11.01.2014 16:18 16:18

Аз съм пътувал от Атина за България за 80евро с микробус,където багажите на всякакви хора бяха наблъскани при нас,не може да помръднеш,шофьора е един само и няма никой който да го смени,кара сам през целия път(имайте предвид че на път всичко може да стане) отношението на шофьора беше ужасно и след това пътувах с Арда Тур за 60евро със страхотен автобус ,със стюардеса, с всичките му удобства и с двама шофьора и пътуваш като цар! Злоба и завист има винаги сред българите,но аз одавна съм се откъснал от българския манталитет и се гордея,че имаме такава българска фирма! Браво!!! Пожелавам на всеки,който има възможността да пътува да успее да се повози в бижутата на Арда Тур 🙂

Николина Янева
Николина Янева
12.01.2014 14:59 14:59

Истината е, че „Арда тур“ имат най-добрите автобуси за задгранично пътуване и персонал на изключително добро ниво. Открих ги преди около четири години, тогава живеех в Атина, за всичкото това време съм пътувала единствено с тях. Сега ще ползвам услугите им до Мюнхен и пак единствено с тях ще пътувам. Благодаря на собственика й Се*ахтин Исмаил и на целия екип че ги има и предлагат най-доброто до момента.

petko
petko
12.01.2014 22:19 22:19

za cenata naistina e viarno no razlikata e che sas avtobusa patuvash ot avtogarata do opredeleno miasto a mikrobusite idvat i te vzimat ot vas i te karat do kadeto kajesh ako smetnish transporta ot garata do vas si mnogo nabutan a predstavisi che triabva da idish do drug grad v germania togava shte platish poveche ot kolkoto si platil ot BG do germania i sega veche vsichki busove sa novi i patuvash mnogo komfortno i barzo sas tiah

Пепа
Пепа
13.01.2014 10:02 10:02

Вярно е че с най хубавите автобуси
но на скоро ми се налижи да пътувам до Варна
наблъскани бяхме като картофи и багажите бяха също в Микробуса .Може ли да Варна да е с малък автобус
И специално към Се*ахтин Исмаил :
1.Да обърне внимание на шофьорите да не говорят на турски език /в крайна сметка пътниците на се длъжни през цялото време да се слуша турска реч /
2.И по време на движението се пуска само чалга

Ивайло
Ивайло
13.01.2014 12:38 12:38

ПЕПИ Как да говорят на български като не знаят.

Има поглед над нещата
Има поглед над нещата
10.02.2014 22:00 22:00

Странно, но ми звучи някак платена тая статия!!!!
Имам няколко въпроса към г-н Управителя:
Моите уважения към Вас, но ми е много чудно от къде изведнъж ги намерихте тия пари като до онзи ден карахте с чатри от 90та година??? От заплатите на персонала, който постоянно сменяте или от глобите на шофьорите?? Всичко това ми намирисва на едно много добро изпиране на парички!!! Изведнъж се хвърляте да ги правите всички тия линии, което според мен е доста странно!!! И то не се почва малко по малко ами изведнъж, всекидневно и с подбиване на цените!! Ами ако нямате пътници до кога ли ще може да плащате за тези линии, защото разходите по тях едва ли са малки!!! Ама г-н Адвокат ако имате пари ги вложете в нещо, от което можете да спечелите, защото от това което сте замислили ми се струва, че само ще си останете с търкалянето на гуми. Защото да пътуваш до Германия или Австрия не е като да пътуваш до Гърция и Турция. Там като те гепят ще ти вземат и кръщелното и въобще няма да ги е еня на кой сте човек!!! Лъжа ли се или преди време бяха хванали Вашата фирма с едни много странни поправени на ръка билетчета и леко укриване на данъци :))) Може пък от там да са дошли парите… или не сетих се …. Говорите за фирми, които карат на черно и без лицензи… а Вие как карате по някои маршрути??? И да злобари винаги ще има, но голям процент от тях са реалисти и са наясно какво и как се постига!!! А на пътниците оставям сами да си преценят дали да подкрепят поредното източване на държавата или да пътуват с фирми, които наистина знаят какво означава с кръв и пот и с реални средства да си въртиш бизнеса!!!!

Back to top button