Хасково

Ремонтът на ПМГ започна на рождения ден на Милева

РемонтДългоочакваният ремонт на хасковската ПМГ „Боян Петканчин“ започна днес.

Сутринта пристигнаха първите плоскости от изолацията, която ще се монтира на покрива на сградата. Работници започнаха тяхното внасяне, като споделиха, че за тавана на гимназията ще е нужен цял тир с плоскости.

РемонтСлучайно или не, стартът на ремонта съвпада и с днешния рожден ден на директора на елитната гимназия Тодорка Милева. Тя съобщи за Haskovo.info, че санирането на сградата няма да попречи на учебния процес. Децата ще карат часове както до сега – първа смяна, а майсторите ще работят следобед и в почивните дни. Очакванията са ремонтът да приключи до лятото.

Haskovo.info припомня, че санирането се финансира от международен фонд „Козлодуй“ на ЕС с 600 000 лв. По проект в ПМГ предстои да бъдат подменени парната инсталация, старите дървени дограми и осветителните тела. Ремонтът включва още хидро- и топлоизолация на покрива на физкултурния салон.

Преди началото на учебната година пък бе ремонтиран покривът на Математическата, който бе финансиран с 60 000 лв. от общината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хасковлия
Хасковлия
13.01.2014 13:05 13:05

Много хубаво, прекрасни спомени. Едно време цели 5г. ходехме по тези коридори. Нищо не се е променило вътрешно. А сега вече дори не живеем в Хасково.

Back to top button