Хасково

До две седмици новият шеф на Агенцията по храните ясен

ОДБХ - ХасковоД-р Мариана Шумова и агрономът Кирил Делчев са двамата кандидати, които се борят за шефското в Областната дирекция по безопасност на храните,  съобщиха за Haskovo.info от пресцентъра на Агенцията в София.

След проведеното на 19 декември миналата година писмено препитване от надпреварата отпаднаха д-р Данчо Наков и д-р Владимир Хърсев. Вчера се е провел и вторият етап от конкурса – интервю. Кой от двамата се е представил по-добре и ще поеме местната структура на Агенцията по храните в Хасково ще стане ясно до две седмици, уточниха от пресцентъра.

Хасковската агенция по храните е без титулярен директор от юли миналата година, когато д-р Христо Вълчанов бе дисциплинарно уволнен. Резултатите от вътрешно разследвани показали че той не е изпълнил решение на Върховния административен съд, с което е отменено затварянето на магазин за месо в района на зеленчуковия пазар в Хасково.

За временно изпълняващ длъжността директор бе назначена д-р Мариана Шумова. През септември бе обявен конкурс за овакантеното шефско място. Документи за участие подадоха д-р Шумова, бившият кмет на Любимец Янчо Кючуков, д-р Владимир Хърсев и д-р Данчо Наков. Конкурсът обаче беше прекратен заради жалби, които комисията, провела конкурса, счела за основателни. Дни след провала на избор на директор на ОДБХ – Хасково за временен шеф бе назначен д-р Хърсев, който управляван местната структура на Агенцията по храните до днес.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button