Регион

3 общински болници в областта ще получат по 142 бона от държавата

Болница, архивТри общински болници в Хасковска област ще получат по 142 000 лв. помощ от държавата. Това са лечебните заведения в Харманли, Свиленград и Тополовград.

За Haskovo.info новината потвърди депутатът от БСП Жара Пенева. Тя обясни, че инициативата е на здравното министерство и проектът предстои да бъде разгледан от Народното събрание. Пенева допълни, че димитровградската МБАЛ „Света Екатерина“ не е в списъка, заради близостта си до областната болница. Един от критериите за отпускането на средствата е отстояние от областния център на поне 50 км.

„Ще търсим други механизми за оказване на помощ на болницата в Димитровград. Тук проблемът обаче не е финансирането, а менажирането“, допълни Пенева.

Кметът на Димитровград Иво Димов заяви за Haskovo.info, че пред МБАЛ „Св. Екатерина“ има реална опасност от фалит заради големи дългове.

Управителят на МБАЛ-Свиленград д-р Димитър Ермов каза за Haskovo.info, че годишната помощ ще се изплаща на тримесечие. Все още не е решено за какво ще се използват парите. Той сподели, че от общината готвят проект по „Красива България“ за облагородяване двора на болницата. Проектите по програмата са на стойност до 300 000 лв.

Общо 42 общински болници в страната ще си разделят 6-те млн. лв. държавна помощ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
чочко
чочко
14.01.2014 17:03 17:03

ха познайте за какво ще се ползват парите –жокер – за джобовете на до––

Back to top button