Регион

Ароматизатор взриви апартамент в Димитровград?

ВзривВзрив в апартамент вдигна на крак тази сутрин полиция и пожарна в Димитровград.

Сигналът за инцидента на ул. „Софроний Врачански“, блок 3 е получен на тел. 112 в 6.20 часа. „Синът ни Любчо стана до тоалетна. Чу се тракане и след това силен взрив. Веднага скочих и отидох в кухнята, видях че шкафа над пералнята гори и го загасих с една черга. В първия момент въобще не погледнах, че терасата е избита и е паднала пред блока“, разказа за Haskovo.info Благой Яковлиев, баща на Любчо.

Мъжът заяви, че нямат газова бутилка, която да предизвика такъв мощен взрив. Двамата с жена му Мария по-скоро мислят, че някой ги е взривил отвън. От семейството обаче са категорични, че нямат врагове и това може да е дело на хулигани.

ВзривСинът им работил в димитровградска фирма и бил примерен служител. Сега бил в отпуска, защото нямало работа.

Благой и Мария недоумяваха как при взрива всички мебели и цветарника са останали по местата си, а стената на терасата е избита. В същото време пантите на вратите в апартамента били изкривени от ударната вълна. Съседните апартаменти не са пострадали, счупено е стъклото на втората тераса на пострадалото жилище.

Началникът на димитровградската пожарна Иван Пачов бе на мястото на инцидента. Той съобщи за Haskovo.info, че първоначалният оглед показва, че няма следи от поставено взривно устройство. По неговите думи най-вероятната причина за взрива е гръмнал ароматизатор. „Все още не знаем как се е стигнало до неговото възпламеняване. По принцип взривът от дезодорант или ароматизатор причинява подобни поражения. Взривната вълна е избила в най-слабото място, което в случая е било терасата, която е била захваната със стиропор. Ако тя беше закрепена по-здраво щеше да има по-големи последствия, защото взривът щеше да избие навътре в жилището и можеше да има пострадали“, каза Пачов. Той припомни подобен случай преди 12 г. в Свиленград, когато дезодоранти опожаряват магазин.

От полицията извършват оглед на мястото на взрива.

 Взрив  Взрив
 

Взрив

Мария и Благой пред взривеното им жилище
 

Взрив

Пожарникарите разпитват Любчо

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
male
male
15.01.2014 20:54 20:54

ibasi mecha braaaat :/

Back to top button