Хасково

Сборник събра доклади от хасковски научен форум

СборникътИзлезе от печат сборникът „Разорението  и прогонването на българското население от Тракия и настаняването на бежанците в Хасковския регион“.

В него са поместени доклади от състоялата се през септември регионалната научна конференция  под патронажа на областния управител, за която Haskovo.info  писа. Организатори на проявата по повод 100 годишнината от Балканската война бяха Тракийският научен институт в София, Тракийското дружество „Георги Сапунаров“, читалище „Заря“ и Регионалното историческо дружество „Клокотница“ в Хасково.

В изданието са публикувани  докладите на проф.д-р Светлозар Елдъров, ст.н с д-р Георги Граматиков д-р Ваня Стоянова, д-р Стефан Димитров и други изследователи.

Съставител на сборника е д-р Красимира Узунова, главен уредник в Регионалния исторически музей в Хасково. Издаването му  е подкрепено финансово от Министерския съвет и Министерството на отбраната.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button