Хасково

6 клуба със средства за безплатен спорт за деца

Борба, архивПроекти на 6 спортни клуба в Хасковска област са одобрени  по програмата „Спорт за децата в свободното време“.

Под ръководството на квалифицирани специалисти деца в 4 града ще участват в безплатни занимания  за подобряване на двигателната им активност, разнообразяване и пълноценно използване на свободното им време.

6800 лв. получава клуба по кану каяк „Хеброс“ в Харманли, чиито занимания ще бъдат на гребната база „Дефилето“. За тренировките на млади атлети там са отпуснати 3500 лв. Клубът по спортно ориентиране „Компас 1994“ в Хасково ще изразходва 4000 лв. за учениците-любители на този спорт. 6900 лв. е общата сума, предназначена за клуба по борба „Димитровград“ и  футболния  клуб „Димитровград-1947“. Клубът по тенис на маса в Любимец е подкрепен с 3500 лв.
Финансираните проекти ще стартират през февруари-март и ще продължат няколко месеца.

Министерството  на младежта и спорта е разпределило  общо  1 млн. лв. за програмата, която тази година ще се реализира в 67 населени места .

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button