Хасково

Агрономът Кирил Делчев поема Агенцията по храните в Хасково

Кирил ДелчевНовият директор на Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково е Кирил Делчев. Той е спечелил обявеният преди Нова година конкурс за овакантеното място.
Haskovo.info припомня, че за поста се бориха четирима души – д-р Данчо Наков, д-р Владимир Хърсев, д-р Мариана Шумова и Кирил Делчев.

След проведеното на 19 декември писмено препитване от надпреварата отпаднаха д-р Наков и д-р Хърсев. В понеделник се  проведе и вторият етап от конкурса – интервю. На него Кирил Делчев се е представил по-добре. Днес той официално ще встъпи в длъжност.

Хасковската агенция по храните остана без титулярен директор през юли миналата година, когато д-р Христо Вълчанов бе дисциплинарно уволнен. Резултатите от вътрешно разследвани показали, че той не е изпълнил решение на Върховния административен съд, с което е отменено затварянето на магазин за месо в района на зеленчуковия пазар в Хасково.

За временно изпълняващ длъжността директор бе назначена д-р Мариана Шумова. През септември бе обявен конкурс за овакантеното шефско място. Документи за участие подадоха д-р Шумова, бившият кмет на Любимец Янчо Кючуков, д-р Владимир Хърсев и д-р Данчо Наков. Конкурсът обаче беше прекратен заради жалби, които комисията, провела конкурса, счела за основателни. Дни след провала на избор на директор на ОДБХ – Хасково, за временен шеф бе назначен д-р Хърсев, който управляваше местната структура на Агенцията по храните до вчера.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
чоко
чоко
17.01.2014 8:42 8:42

Честито г-н Делчев, дано Кръстника / д-р Михайлов / ти е платежно способен , а не са малко обещаните 10-12 хил.евро на месец, няма от къде трябва да ги откраднеш от трафика на зеленчуци и то толкова че да останат и за спонсорати.Много добър ход, изтегли метресата си и постави теб на пангара,а и ползва хаоса и неразбориите в държавата ни, месец-два и после я камилата я камиларя.Разбра ли д-р Хърсев, Атаман не вярва на сълзи, а на пари.Малка ти дойде комисионната от продажбата на половин цена на бракуваните автомобили на агегенцията при положение че друга е предложила два пъти по висока оферта, но така е на Стийчо не се отказва.Сега ще видиш как бързо ще се залепи за новия Директор.Е успех на всички инспектори от Агенцията по храните , нека сега ви се стъжни на главите, заслужавате си го и се молете да се върне д=р Вълчанов, той Ви е спасението.

Back to top button