Регион

Селските църкви в Хасковско в плачевно състояние

ЦърквиКрадци оставят селата в Хасковско без църкви. Поредна серия обири на храмове е регистрирана през празничните дни в началото на годината. 

Последният обран параклис е „Св. Георги“ е в село Царева поляна. Крадците са влезли в храма след като са разбили стъкло. Задигнали полилей, два свещника и лампи на обща стойност над 3000 лева.

„Това са неща, купувани с пари, събирани от хората. Сега ще е много трудно да се възстановят щетите. Единственият вариант това да се случи  е отново чрез дарения.“, коментира пред Haskovo.info отец Георги.

От близо година той отговаря за 13 църкви в Хасковско. При застъпването си установява, че в нито една от тях не може да се служи. Всички храмове са били обрани. В момента две от църквите са възстановени.

„В останалите положението е трагично. За съжаление забравяме за най-важните неща в живота – за добродетелите. Станали сме за съжаление потребителско общество и от там произтичат всичките ни проблеми. За да я има една държава най-важното е семейството. Има ли добри семейства, които да възпитат добри деца, ще имаме и добри свещеници, и добри владици, и добри министри, и добри депутати, и добри работници и нашата държава ще процъфтява.“, коментира отец Георги.

ВидеоОще вижте във видео репортажа

 Църкви  Църкви
 Църкви  Църкви
 Църкви  Църкви

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
андрешко
андрешко
16.01.2014 17:24 17:24

за сметка на това обаче епископите имат часовници за 50000 лв и се возят в мерцедеси с класа–-кой както я нареди

Back to top button