Хасково

35 хасковлии вече взеха безплатни винетки

Винетки

Георги Георгиев бе един от първите, който си получи винетката днес

Първите 35 хасковлии вече взеха безплатни винетки за инвалиди от дирекция „Социално подпомагане“ до 14 часа днес.

Раздаването на стикерите стартира към 11 часа. За сега няма опашки, като от Социалното очакват наплив утре. Директорът Йозджан Мехмед призова хората да не бързат с винетките още в първите дни, за да се избегне образуването на опашки. Той припомни, че старите винетки важат до края на месеца.

936 винетки бяха получени днес в дирекцията. Те са предвидени за тези, подали молби през декември 2013-а. За сравнение молбите за същия месец през предходната година са били 681.

Подадените заявления за винетки до сега са общо около 1600. Мехмед допълни, че в средата на следващата седмица ще започне раздаването и на винетките, заявени през януари тази година.

Молби за безплатните стикери могат да се подават целогодишно, но винетката важи само за календарната година. Право на безплатен стикер имат всички, с ТЕЛК над 50 % инвалидност и имат автомобили до 2000 кубика.

От Социалното посочиха, че днес са преведени всички видове социални помощи без добавките за инвалиди. Последните са заявени и средствата за тях се очакват да пристигнат в близките дни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
овчарчето калитко
овчарчето калитко
16.01.2014 17:21 17:21

къде е тая екстра та да се наредим на опашка

Back to top button