Хасково

Ваксинират против грип в Дома за стари хора

Ваксинирането400-те дози противогрипни ваксини, които Министерството на здравеопазването осигури за социалните домове в областта пристигнаха. От тях ще се възползват обитателите на Домовете за възрастни и тези с психични разстройства.

150 ваксини получи Дома за стари хора в Хасково. Там ваксинирането е започнало още вчера. С част от дозите, предоставени от здравното ведомство, ще бъдат имунизиране и обитателите на Дома за хора със сетивни увреждания на Кенана.

Според здравните специалисти, ваксините идват навреме, тъй като в Хасково грипната вълна идва в края на януари – началото на януари – време, през което ваксинираните ще имат възможност да изградят имунитет.

Щамовете грип тази година в страната ни са три. Двата са от тип А –  „Калифорния“ („свински грип“) и „Виктория“. Новият е  „Масачузетс“, който е от тип В и към него хората още нямат естествено създадена имунна устойчивост.

Симптомите, на които болните трябва да обърнат внимание са обща отпадналост, повишаване на температурата, главоболие, болки в ставите и мускулите.

Ваксинирането Ваксинирането

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
възмотен хасковлия
възмотен хасковлия
17.01.2014 13:02 13:02

Какви ваксини по това време. Ще уморите старите хора.

Back to top button