Регион

Здравен медиатор започва работа в Свиленград

ОбщинаЗдравен медиатор започва работа в община Свиленград.

В конкурс, обявен  по проект, за здравен медиатор бе избран Валентин Велев. От трима кандидати той събра най-голям брой точки, съобщават от общината.

Сред основните задължения на новоизбрания здравен медиатор ще е да осъществява връзка между малцинствените групи със здравните и социални служби и институциите, както и да съдейства за  профилактичните и здравно-информационните кампании сред ромската общност. Медиаторът ще участва в изграждането на работни партньорства с ОПЛ, РЗИ, специалисти в болничните заведения и други местни институции.

След успешно завършване на безплатно 14-дневно обучение в Медицински университет-София той ще бъде назначен с граждански договор. Ще му бъдат осигурени текущи обучения за повишаване на квалификацията, участия в национални срещи и в мероприятия, свързани с популяризирането на професията здравен медиатор.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button