Регион

Балерини от Пловдив и Варна идват за майсторския клас на Диляна Никифорова

Семинар

Диляна Никифорова и Росен Канев

Балерини от Пловдив, Варна и Пазарджик вече са се записали за майсторския клас на примата на Националната опера и балет Диляна Никифорова, съобщи за Haskovo.info хореографът на димитровградския денс център „Галаксико“ Тихомир Митев.

Обучението ще се проведе от 1 до 4 февруари в залата на балета в Димитровград. В него ще се включат и 7-8 танцьори от „Галаксико“, както и от Свиленград. Групата ще бъде от максимум 20 деца, като по думите на Митев още има 4-5 свободни места. Цената на семинара е 60 лв. Той допълни, че обучението ще приключи с издаването на сертификат за класически балет от Никифорова, която е доктор по театрознание.

В Димитровград примата ще покаже тънкостите на класическия балет. Предвидени са и занимания за хореографи. На семинара ще бъде направена и демонстрация на различни видове палци, използвани в съвременната балетна палцова техника.

Haskovo.info припомня, че Диляна Никифорова проведе обучение в Димитровград и през 2012 г. заедно със своя партньор на сцената – Росен Канев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button