Хасково

126 фирми от Хасково пестят данъци чрез интернет

НАП, архивЗа 20 дни от старта на новата данъчна кампания, 126 дружества от област Хасково подадоха данъчни декларации за дейността си през предходната година и то по интернет, съобщават от НАП.

Подаването на декларации с електронен подпис и в срок дава възможност на юридическите лица да намалят данъка за довнасяне, ако имат такъв, с 1%, но не повече от 1000 лв., уточняват от офиса на НАП в Хасково. Други 85 фирми пък са посетили администрацията лично.

От приходната агенция напомнят, че до 31 март дружествата, задължени по Закона за корпоративното подоходно облагане, следва да подадат декларациите за дейността си през 2013 г. и да внесат дължимия данък, ако имат такъв. Фирмите, които през миналата година не са развивали дейност и нямат приходи и разходи за отчитане, попълват така наречената „нулева“ декларация или образец 1010а, който могат да вземат от офиса на НАП или да разпечатат от интернет страницата на администрацията www.nap.bg .

Юридическите лица могат да подават годишни данъчни декларации също и по пощата като писма с обратна разписка, адресирани до п.к. 6300, град Хасково, пл.“Свобода“ № 2.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button