Хасково

3800 от областта смениха личния си лекар през декември

Лекар, илюстрация3800 души от областта са сменили личния си лекар през декември, съобщиха за Haskovo.info от Регионалната здравноосигурителна каса.

Най-висок е процентът на здравноосигурените пациенти с ново джипи в общините Стамболово (6,30%), Тополовград (5,66%) и Маджарово (4,86%). В тази три общини смяната на личния лекар е била наложителна, тъй като междувременно Здравната каса е прекратила сключените договори с някои от джипитата.

В община Хасково от 97 116 здравноосигурени лица, 1343 (1,38%) са направили нов избор, а за община Димитровград – 1,35%.

Най-нисък е процентът на сменилите личния си лекар в община Минерални бани – 0,50 на сто.

Основните причини, които гражданите посочват са липсата на достъп до специализирана помощ, нарушени етични взаимоотношения, смяна на местожителство или адресна регистрация.

От РЗОК – Хасково припомнят, че следващата възможност за избор на нов личен лекар ще бъде през месец юни. Това може да се направи и извън определените за това месеци, ако обстоятелствата налагат това като например смяна на постоянния адрес на здравноосигурения или пък прекратяване на договора за работа с НЗОК на личния лекар.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button