Зарадваха „зайците“ в ГПЧЕ с банички и пити

Хасково

Доброволци8-класниците в хасковската ГПЧЕ „Асен Златаров“ бяха зарадвани на голямото междучасие с вкусни банички и пити.

Инициативата е на техните каки и батковци от десетите класове. Идеята е „зайците“ да се почувстват по-добре в новото за тях училище и да се адаптират успешно в новата среда, обясниха за Haskovo.info десетокласничките Илияна Налбантова, Ваня Мерджанова и Евгения Костова. Момичетата са доброволци от гимназията, които участват в проекта на Национален алианс за работа с доброволци НАРД „Дар за моето училище – млади лидери с идея за промяна“.

Младите лидери на Езиковата организираха играта в „Търсене на съкровище“, в която участваха над 200 ученици от 8 и 10 клас. Днес бе и награждаването на победителите.

Първата проява на доброволците бе създаването на Информационен център в училището, който да служи на децата като пътеводител за различни дейности, проекти, конкурси и като цяло възможности за тяхната изява. Той се управлява от самите възпитаници на гимназията и цели да координира различните източници на информация, като осигурява прозрачност и достъпност на всички желаещи да получат разяснения по интересуващи ги теми.

Десетокласничките са решени да продължат с доброволческите си инициативи през годината.

 Доброволци Доброволци
 Доброволци Доброволци
 Доброволци Доброволци

 

loading...

5 коментара

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.