Хасково

БЧК раздава 100 тона непотърсени безплатни храни

Помощи, архивБлизо 100 тона хранителни продукти, непотърсени от първия и втория транш за социално слаби, от вчера се разпределят по институциите в Хасковска област. Това съобщи за Haskovo.info директорът на секретарията на ОС на БЧК Минка Мечеринкова.

„От 11 903 правоимащи безплатните храни, за тях са се явили 10 459. Останалите храни се разпределят на 31 социални институции в региона. Кампанията ще продължи до 28 януари“, заяви Мечеринкова. Тя допълни, че от продуктите ще се възползват социални патронажи, детски социални заведения и такива за възрастни хора. Храни ще получат и домовете за психично болни в селата Радовец и Пъстрогор.

В Хасково продукти получават: Дом майка и дете, училище „Петър Берон“, дом „Асен Златаров“, защитеното жилище и дневния център за възрастни хора.

Мечеринкова уточни, че храните се разпределят в зависимост от капацитета на съответната институция. Хасковският социален патронаж няма да получи продукти, защото за него готви кетъринговата фирма, която отговаря за детските и социалните заведения в града, обясни шефката на БЧК.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
КОМШИЙКА
КОМШИЙКА
22.01.2014 21:05 21:05

ве4ната амбър минка ме4еринкова да каже как краде с мъжа си 4ували храна.дърта па4авра с кукунисти4еска любовница на бивш ОКРЪЖЕН секретар на БКП

Анонимен
Анонимен
23.01.2014 11:38 11:38

roditel na pirvoklasnik ima li pravo na takiva pomoshi?

Back to top button