Хасково

Общината заделя 30 000 лева за „ИН ВИТРО и ИН ВИВО“ през 2014-та?

Бебе, илюстрацияОбщина Хасково ще заложи 30 000 лева за процедури „ИН ВИТРО“ и „ИН ВИВО“ в бюджета за 2014 година ако местните парламентаристи приемат предложението на съветника Евгени Колев. В докладната си той посочва, че Общинската програма за асистирана репродукция е част от социалните дейности на кметството и съществува от миналата година, но нито едно семейство не се е възползвало от нея, тъй като все още няма ясни правила за разходването на заделените средства.

В тази връзка Евгени Колев предлага на общинските съветници да приемат и Правилник за начина на финансиране на процедурите „ИН ВИТРО и ИН ВИВО“.

В него е записано, че семействата с репродуктивни проблеми могат да кандидатстват за финансова помощ от община Хасково ако са български граждани и през последните три години са живели на територията на общината. Кандидатите не трябва да иман парични задължения към кметството, да са здравноосигурени и да удостоверят с медицински документи, че са с доказан стерилитет.

Семействата могат да се възползват от заделените средства в общинския бюджет веднъж годишно като  това не ги лишава от възможността да кандидатстват за финансово подпомагане от Център „Фонд за асистирана репродукция“.

Всеки случай ще се разглежда от 5-членна комисия, която ще определя размера на средствата, които ще се отпускат на двойките с репродуктивни проблеми. Парите ще се превеждат директно на лечебното заведение за асистирана репродукция. Изискването е болницата, посочена от заявителя, да има подписан договор с Национален фонд „ИН ВИТРО“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
23.01.2014 13:57 13:57

Дано не ги кръстят с нестандартните имена, избрани от родители в страната при кръщаването на децата, мъжките Сребър, Лиле, Търпелин, Крушо, Молчо, Баю, Хитко и Русомир и женските Долина, Ягодина, Ябълка, Трияда, Колина, Геройка, Мола, Милионка, Лодка, Медиана, Готиера, Хубавинка, Принцеса, Царина, Графиня, Роздиянка и Кукона,Рай, Иоана, Дивна, Лимона, Бужемаа, Хира, Суя, Нурбанур, Рабийе.

Back to top button