Хасково

Боил Банов иска кукления театър, актьорите имали нужда от още една сцена

ТеатърСградата на бившия Куклен театър в Хасково да бъде предоставена за репетиции и куклени постановки на ДКТ „Иван Димов“, иска директорът на театъра Боил Банов.
В докладна до Общински съвет той посочва, че работата на културната институция се е увеличила.

В момента актьорите използват и двете зали в сградата в центъра при изключително натоварен график, в който се редуват драматични и куклени постановки. „Това води до известни затруднения за нормалното провеждане на репетиции и представления“, пише в докладната си Банов.  Той изтъква, че ДКТ „Иван Димов“ – Хасково е един от водещите театри в страната и с цел да доразвие своите позиции, е необходимо осигуряването на още една сцена.

Сградата на бившия Куклен театър обаче е неизползваема от години и състоянието й е окаяно. Според Банов, съвместно с общината, театърът би могъл да ремонтира сградата на ул. „Оборище“ и да я приведе във вид за функциониране.

Дали това ще се случи ще решат общинските съветници на предстоящата сесия следващата седмица.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Янко Митев
Янко Митев
24.01.2014 19:00 19:00

Трябва само да се направи резервен изход.Задължително и ремонт…много е нужно това съм го казвал толкова пъти

буратино
буратино
24.01.2014 21:09 21:09

а защо навремето изнесоха Кукления театър от тази сграда и я оставиха да пустее?

далила
далила
27.01.2014 8:41 8:41

Да попитам аз колко числен е състава на театъра? Представленията са с гостуващи артисти.Което само по себе си не е никак лошо.Но как до сега на него не му дойде на ум за тази сграда ,а изведнъж,когато тя е обект на дискусия за оставане на оркестрите в града, той реши да утежни още повече ситуацията-Не на тях,дайте я на нас!
Защо този град за едни ще бъде майка за други мащеха.Кое е лошото да има и театър и оркестри и баскетбол и тенис и …въобще духовност и спорт.Разделянето и дърпането на чергата всеки към себе си не води до нищо добро.
Така ли не разбрахме че ако не работим съвместно, огънят ще стигне до чергата на всеки.

Back to top button