Регион

Наградиха четирима митничари от Свиленград

МитницаВ навечерието на 26 януари – Международния ден на митниците със заповед на директора на Агенция „Митници“ (АМ) Павел Тонев четирима служители на Митница „Свиленград“ са отличени с награди, съобщават от пресслужбата на АМ.

Със златен почетен знак е награден Валери Стайков за работата си като старши инспектор в сектор „Граничен контрол и борба с наркотрафика“. От 2 януари той е назначен, със заповед на директора Павел Тонев, на длъжността замначалник на митница „Свиленград“. Сребърен почетен знак получават Станислав Таушанов, началник сектор „Граничен контрол и борба с наркотрафика“ и неговият колега Тихомир Костов, старши инспектор в същия сектор. Сребърен почетен знак получава и Христо Дюлгеров, главен експерт в отдел „Финансово-стопански дейности управление на собствеността и изпълнително производство“ за работата му, свързана с ремонта на ГКПП „Капитан Андреево“ и новото строителство на митнически ТИР терминал Свиленград и административна сграда на митническото управление.

Общо 42 служители на АМ са наградени по повод Международния ден на митниците. 15 от тях са удостоени със сертификат за заслуга на Световната митническа организация. 15 са тези, които получават златен почетен знак, а 12 – сребърен почетен знак.

При 21 случая общото количество наркотични вещества и прекурсори, задържани от служителите на Митница „Свиленград“ през 2013 г.,  възлиза на 158.107 кг и 727 таблетки псевдоефедрин, който се използва за производство на наркотични вещества.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button