Хасково

19 см сняг в Хасково, пътищата – проходими

Сняг19 сантиметра е снежната покривка в Хасково, съобщиха за Haskovo.info от метеорологичната обсерватория в областния град.

В Димитровград снегът е 13 см, а най-много е в село Долно Черковище – 22 см. Метеоролозите допълниха, че валежите са спрели в цялата област. Прогнозата сочи за нов сняг в сряда вечерта. Днес минималната измерена температура е била минус 5.4 градуса, а максималната се очаква да бъде около нулата.

От Областно пътно управление заявиха, че всички пътища в региона са проходими при зимни условия. Снегорините почистват и опесъчават републиканската пътна мрежа. Единственият инцидент вчера е бил със закъсал тир на пътя между селата Горски извор и Сусам, който бил изтеглен от канавката.

Замкметът на община Хасково Златимир Желев каза, че от 5 часа тази сутрин улиците в града се чистят и опесъчават, почистват се и тротоарите. Желев допълни, че пътищата към селата в общината също са проходими. Синята зона обаче не е почистена, но въпреки това инкасаторите са по местата си.

Сняг Сняг
Сняг Сняг

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button