Хасково

Ледени висулки дебнат от стрехите

ВисулкиЛедени висулки от различен калибър грозят минувачите под стрехите на много сгради в Хасково.

Покачването на температурите през деня доведе и до активно снеготопене и образуването на ледените висулки по покривите на сградите. Традиционно със заповед на кмета ръководителите на учреждения, фирми, търговски обекти, заведения, улична търговия, председателите на домсъвети и гражданите се задължават при снеговалежи да организират почистването на снега, посипването със сол и пясък и отстраняването на ледени висулки и надвиснал сняг на прилежащите им терени и сгради.

Глобата за неотстранени ледени висулки за физически лица започва от 200, а за юридически – от 1000 лв. Собствениците на търговски обекти в пешеходната зона на Хасково също трябва да почистват настилките без употребата на сол.

С падане на температурите през нощта се очаква и образуването на поледица.

Висулки   Висулки

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
27.01.2014 15:31 15:31

Не навсякъде собствениците могат сами да отстранят ледените висулки.Преди Гражданска защита оказваше съдействие и помагаше за особено опасните места.

Back to top button