Регион

Граничарите бранят браздата с кралски гуми

Гранична полиция228 зимни гуми на стойност 47 000 лева дари Великобритания на българската „Гранична полиция“. Декларация за дарението беше подписана днес в Свиленград между заместник-посланика на кралството Катрин Барбър и директора на главна дирекция „Гранична полиция“ Захарин Пенов.

Помощта е поискана от българското вътрешно министерство след като през ноември стартира мащабната операция по предотвратяване на влизането на нелегални имигранти през българо-турската граница. Британското посолство е поело и разходите по доставката и монтажа на гумите, обяви Захарин Пенов.

В резултат на предприетите мерки по границата от началото на годината са заловени едва 127 нелегални имигранти, като миналата година за това време броят им е бил почти два пъти по-голям, похвалиха се от „Гранична полиция“. За сравнение през есента само за денонощие броят на заловените чужденци често надхвърляше 100.

След подписването на декларацията за дарението заместник-посланик Барбър и нейни колеги от посолството разгледаха системата за наблюдение на българо-турската граница.

 Гранична полиция  Гранична полиция

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button