Регион

Бобо, Сантра и Печенката наградиха 37 таланти от „Цветна олимпиада“

ОлимпиадаХитовите изпълнители Бобо, Сантра и Печенката участваха в награждаването на 37-те ученици, които се представиха най-добре в Националната образователна инициатива „Цветна олимпиада“.

Церемонията се проведе в димитровградския театър „Апостол Карамитев“, а от сцената прозвучаха любимите парчета на звездното трио.

Олимпиадата се организира за първа година от националното движение „България си ти“ с подкрепата на община Димитровград. В състезанието по български език и литература, математика, английски и немски език и информационни технологии се включиха близо 500 ученици от 8 до 12 клас. Те са от хасковските ПГТ „Александър Паскалев“, ГПЧЕ „Асен Златаров“, ПГСС, ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“, димитровградските ЕГ „Иван Богоров“, СОУ „Любен Каравелов“, ПГХХТ „Асен Златаров“, свиленградските СОУ „Петър Берон“ и ПГССИ „Христо Ботев“ и СОУ „Св. Климент Охридски“-Симеоновград.

Първи по успех на олимпиадата са гимназистите от ЕГ „Иван Богоров“, следвани от ГПЧЕ „Асен Златаров“ и СОУ „Любен Каравелов“. Директорът на хасковската езикова гимназия Пенка Делиева получи и почетен знак за проявен професионализъм и принос за насърчаване на добри практики в училище. Делиева сподели за Haskovo.info, че от гимназията са участвали едва 150 деца и то само в езиковите направления. Според нея при явяване по математика и информационни технологии, първото място е щяло да бъде за ГПЧЕ.

В края на учебната година победителите ще се включат в национална олимпиада по интернет между първенците от всички регионални кръгове. От нея ще бъдат излъчени по 6 талантливи деца от всяко направление. Те ще сформират национален отбор, който ще участва в международни олимпиади, обясниха за Haskovo.info от „България си ти“.

 

 Олимпиада  Олимпиада
 Олимпиада  Олимпиада
 Олимпиада  Олимпиада
 Олимпиада  Олимпиада

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button