Хасково

След операцията падналият от 12 м работник движи краката си леко

Болница, архив32-годишният работник, който преди ден падна от 12 м височина в Димитровград, вече прави леки движения с краката си. Това съобщи за Haskovo.info началникът на Неврохирургия при МБАЛ „Хасково“д-р Делчо Каравасилев.

Вчера на пострадалият бе извършена животоспасяваща операция. „Мъжът има травма на гръбначния стълб, натъртване на гръбначния мозък и разкъсване на коремен орган. От чисто неврохирургична гледна точка е обнадеждаващ факта, че се появиха леки движения в краката. Има подобрение, но още е рано да се каже дали и кога пациентът ще може да се раздвижи напълно“, каза д-р Каравасилев.

Haskovo.info припомня, че трудовата злополука стана в сряда на ул. „Бузлуджа“ в складовата зона на Димитровград. Работникът се качил на самоделен асансьор за товари. Той е искал да стигне от третия до четвъртия етаж на сграда. В основата на асансьора е стоял друг работник, който не е чул, че трябва да спре двигателя. Въжето се скъсва и мъжът пада на земята от 12 метра.

Изпълняващият длъжността директор на Инспекцията по труда Емил Боботанов заяви за Haskovo.info, че разследването на инцидента продължава. За сега е ясно, че работодателят на пострадалия – ЕТ „Нед-Недялко Господинов“ ще отнесе санкция от 1500 до 15 000 лв. заради асансьора-самоделка. В хода на разследването се очаква да бъдат констатирани и още нарушения.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хари
Хари
01.02.2014 9:35 9:35

Дано се оправи човека.

Back to top button