Хасково

КНСБ ще защитава работници от фирма „Бяла мечка“

Пламен ДимитроваКНСБ защитава правата на работниците и във фирми, където няма синдикални организации. Това подчерта пред журналисти регионалният председател в Хасково Василка Иванова.

Между 5 хиляди и 7 хиляди лева дължи на своите работници фирма „Бяла мечка“ в Минерални бани, която е обявена в несъстоятелност. Хората се обърнали за помощ към КНСБ. Тепърва ще мислим как да действаме, каза президентът на най-големия синдикат Пламен Димитров.

С цифри и факти той посочи докъде е стигнал българинът в европейското си членство. Нарастваща и задълбочаваща е бедността, обусловена от високите цени на електроенергия, горива, оосновни хранителни стоки. Налице е бързо разслояване на обществото и социално неравенство, което се увеличава. 3 млн. българи преживяват с месечен доход до 310 лв, обобщи той.

Синдикатът настоява бизнесът да вдигне работните заплати с около 5 %, неизплащането на трудови възнаграждения да се криминализира, работниците да могат да искат обявяване на фирми в несъстоятелност, което ще изравни паричните им претенции с тези на банките-кредитори.
Вицепрезидентът на КНСБ Чавдар Христов нарече позицията на Българска стопанска камара срещу исканите промени в Кодекса на труда скандална

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
кобурготски
кобурготски
01.02.2014 14:46 14:46

няма какво да решава синдиката Работниците във фирмата бяла мечка които има да вземат пари просто трябва да направят мечка на собственика както се правеше мечка в казармата и толкова

Back to top button