Хасково

Експерт: Общината да се освободи от мрънкачите

ПроектОбщина Хасково трябва да определи и при нужда да се освободи от така наречените мрънкачи в администрацията си, посъветва местната власт експертът Красимир Славков. Той е представител на фирмата изпълнител, работила по проект за подобряване на ефективността и ефикасността на администрацията в общината.

По думите на Славков, мрънкащите чиновници заразявали и съвестните си колеги, които и без това работили на заплати, които във всички общински администрации в страната не са достатъчно високи. Това е една от мерките в изготвения по проекта Наръчник за мотивиране на служителите. В него се препоръчва още ако някой отдел работи извънредно през седмицата, в съботния ден да се организира парти. Експертът подчерта, че тиймбилдингът е много популярен метод в Европа и по света. Сред препоръките е и излъчването на първенец от колектива на всеки 6 месеца, което да става от служителите, а не административно. Флагче на бюрото за най-добрия чиновник, също бил полезен ход за добрата работа на администрацията.

За подобряването на работата с граждани и бизнеса, Красимир Славков препоръча и извършването на проучване за удовлетворението у тях на всеки 3 или 6 месеца. Специалистът посочи, че след последната оптимизацията в община Хасково има няколко отдела, които са прекалено натоварени и там не достигат чиновници.

Заключението на експертите е, че като цяло общинска администрация отговаря на законовите изисквания. Сред препоръките е да се създаде единен регистър за съдържанието на всеки вътрешен акт, както и за правила в администрацията за регулиране на обществените поръчки. Чуха се и критики за това, че в Общинския план за развитие 2007-2013 липсват годишни програми и отчети. Надеждите са, че това ще се промени в плана за развитие 2014-2020. Красимир Славков препоръча и кметът да има съвещателен глас в общинския съвет.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Я, па тоа!
Я, па тоа!
31.01.2014 18:44 18:44

Колко ли пари ще вземе тоя „експерт“ за тия глупости. Сигурно ги е научил в САЩ?

Анонимен
Анонимен
01.02.2014 20:10 20:10

Ам кмета…?
Пък инак нищо ново,това го имаше и по времето на бай Тошо,който помни да се позамисли малко…

huuuu
huuuu
01.02.2014 20:43 20:43

abe minko peda..,takav kakav eksper si ti be moshennik.

Анонимен
Анонимен
02.02.2014 12:18 12:18

ЩЕ ИМА ЛУНА И НЕБЕ И ЗВЕЗДИ,ЩОМ КМЕТА ТАКА НАРЕДИ!!!Това е положението…

Back to top button