Регион

Турция спря да пуска български камиони, превозвачите обмислят протест

ТировеБългарските превозвачи са изправени пред сериозни финансови проблеми заради нови рестриктивни мерки от страна на Турция. Южната ни съседка спря пропускането на товарни автомобили като обяви, че не признава еднократните разрешителни за превози. Заради това българските фирми не могат да работят.

По данни на транспортните асоциации почти половината от работата на българските превозвачи е свързана с Турция. Най-често ги използват фирми от Западна Европа и Русия. Според българските превозвачи Турция иска да наложи собствените си фирми за сметка на българските.

Тирове Има и слухове, че чрез спъването на работата на българските превозвачи турците се опитват да привлекат транспортиране на стоки по море, за да вдигнат цената на корабната си компания.

За транспортните фирми спирането на работата означава куп загуби, защото без приходи няма да могат да плащат заплати и вноски по кредити. Заради проблемите с разрешителните за превози до Турция камионите стоят по паркингите.

Въпреки че според официалните данни България е предоставила на Турция повече разрешителни отколкото те на нас, обяснение докога ще продължи проблемът няма. А превозвачите обмислят протести.

 Тирове  Тирове

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button