Хасково

240 на крачка от националните кръгове по английски и испански

Олимпиада240 гимназисти от Хасковска област са на крачка от участие в националните кръгове на олимпиадите по английски и испански език.

Днес в ГПЧЕ „Асен Златаров“ се проведоха областните кръгове на двете олимпиади. За тази по английски език се класираха 222 младежи. 4-часовият им изпит включваше диктовка, четене с разбиране, граматически задачи и съчинение.

18 ученици стигнаха до този етап по испански и техния изпит включваше същите компоненти както по английски, но без диктовката.

ОлимпиадаЗа да се класират на националните кръгове децата трябва да изкарат 90 от възможни 100 т.

Както Haskovo.info писа хасковската езикова гимназия ще е домакин на националната олимпиада по английски език. Над 200 ученици от цялата страна се очаква да пристигнат в областния град за финалния кръг на състезанието. Олимпиадата ще се проведе на 22 март, а ден по-рано ще бъде официалното й откриване с концерт.

От гимназията вече имат опит с домакинството на национални олимпиади, тъй като до сега приеха най-добрите ученици в страната по немски, испански език и история.

 Олимпиада  Олимпиада
 Олимпиада  Олимпиада

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button