Регион

В Малко градище си наеха охранители срещу крадци

СелоВ село Малко градище, община Любимец, си наеха частна охранителна фирма, която да ги пази от крадци, съобщи за Haskovo.info кметът Татяна Топалова.

„Имаше 5-6 кражби на низи тютюн от земедлците. На хората им омръзна от набезите и решихме да ангажираме фирма от Враца, която да ни пази. На 16 декември 2013-а подписахме 6-месечен договор с нея“, разказа Топалова.

Кметицата допълни, че всяка вечер из селото патрулират по 1-2 коли с гардове. В Малко градище вече нямали нито една кражба и хората обмисляли да удължат договора с фирмата.

В селото плащали по 10 лв. за охраната на обитавана и по 15 лв. на необитавана къща. В Малко градище имали 350 къщи, от които 250 обитавани, а жителите по списък са 650, но в определени периоди на годината достигали и до 1000, допълни Топалова. Тя сподели, че в съседното с. Йерусалимово вече също искали да си наемат охрана срещу крадци.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button